2009-12-03 12:35:37• hírek • Szatmar.ro

Egyszer már sikerült

A CFR és a Dinamo az első fordulóban már legyőzte soros ellenfeleit.

Az Európa-liga csoportkörének első fordulójában a CFR Kolozsváron, a Dinamo pedig Grazban egyaránt győzelemmel startolt, azóta viszont nem sok babér termett számukra, így csütörtökön saját sikereik megismétlése mellett kisebb fajta csodára is szükségük van ahhoz, hogy nem jussanak a sorozattól már búcsút intő Steaua és Temesvár sorsára.

A „kisebb fajta" jelző a csoda előtt az előző mondatban a CFR esetében tulajdonképpen nem is felel meg a valóságnak , hisz a kolozsváriaknak egy egész eseménysor „segítségére" van szükségük: mindamellett, hogy le kell győzzék idegenben a Köbenhavnt, otthon pedig a PSV-t, a Sparta Prága csak egy pontot szerezhet az utolsó két meccsén, Eindhovenben és odahaza a dánok ellen.

A koppenhágai találkozón igazából nem a vendégek az esélyesek, már csak azért sem, mert Peralta sérülés, Muresan és Mara pedig eltiltás miatt nem léphet pályára. A hírek szerint a vasutasok három csatárral, Dubarbier-vel, Konével és Traoréval rohamoznak majd, míg a középpályán lehetőséget kaphat Leao, aki ezúttal bizonyíthatja, hogy helye van a gárda keretében.

A Köbenhavn csapata méltán bízhat abban, hogy legyőzi az erdélyieket és hogy a Sparta nem szerez pontot Eindhovenben, ebben az esetben ugyanis Prágában, egymás ellen dőlhet el, hogy melyikük folytathatja európai kalandjait. Ennek függvényében a CFR végképp nem számíthat könnyű meccsre a Parken stadionban.


Traoré az első meccsen betalált fotó: cfr1907.ro
Traoré az első meccsen betalált fotó: cfr1907.ro


A kolozsváriaknál valamivel könnyebb dolga van a Dinamónak, amely szinte saját maga kikaparhatja a gesztenyét: „csak" le kell győznie odahaza a Sturm Grazot, Athénban pedig a Panathinaikoszt. Némi „idegenkezű segítségre" azért ők is rászorulnak: a görögök nem szerezhetnek pontot csütörtökön a Galatasaray vendégeként sem.

A Sturm csapata már semmiképpen sem juthat tovább, mégis, Franco Foda mester három motivációs tényezőt is felsorolt játékosai számára: a presztízs, a pontok és a pénz. Ennek ellenére a Dinamo biztos saját győzelmében, még akkor is, ha nem számíthat két alapemberére, N'Doyére és Alexére. Külön motivációs tényezőt jelenthet Tamas és Molinero számára, hogy a hírek szerint a belga Brugge képviselői a lelátóról figyelik teljesítményüket.

A Dinamóval kapcsolatos hír továbbá, hogy a piros-fehérek máris megejtették első téli igazolásukat: Andrei Margaritescu másfél év légióskodás után elhagyja az orosz Terek Groznijt és visszatér egykori csapatához.

Program:
F csoport: Dinamo - Sturm Graz 22.00 ProTv
Galatasaray - Panathinaikosz

K csoport: Köbenhavn - Kolozsvári CFR 20.00 Sport.ro
PSV Eindhoven - Sparta Prága

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: